Store Mosse Naturum


Nationalparken Store Mosse i Småland er et vidstrakt naturområde med masser af dyreliv. Stedets oplevelsescenteret, Naturum, byder på masser af lærerig underholdning – og ungerne må både se, spørge og røre.

4 stjernerFør vi overhovedet kommer til den kæmpe bjælkehytte, der udgør Store Mosse Naturum, har vi allerede været i gang med at lære om området en en halv times tid. Emilie på seks har fulgt “Tranestien” rundt ad små trampede stier, plankebroer og hen over mosbegroede klipper for at finde spor efter tranen Mosselina og svare på spørgsmål om dyrelivet i Store Mosse. Det er en dejlig måde at lege sig klogere på – og da vi har klaret os gennem hele tranestien, går vi ind i hytten. Skoene skal stilles ved indgangen, så den videre færd foregår på strømpesokker, hvilket giver et dejligt lavt lydniveau og en afslappet stemning. Herinde i hytten er dejligt lyst og fyldt med pote- og fodaftryk, dyreskind, tegninger, udstoppede dyr og kasser med ting, som man må tage op og kigge på.

Naturvejlederne vil meget gerne fortælle, så har I spørgsmål, skal I endelig sige til – og selv om forklaringerne i sagens natur er på svensk, så tager de sig god til at uddybe, så alle er med. De vil også meget gerne give tips og gode råd om oplevelser og dyrenes sædvanlige levesteder, hvis I har tid og lyst til at tage en tur ud i selve nationalparken bagefter.

I dén ende af hytten, der vender ud mod Store Mosses vådområder, er der opsat et par kraftige kikkerter, så I selv kan prøve at holde øje med fuglelivet derude. Det er sjovt, men det kan være svært for yngre børn at få indstillet og styret kikkerten, så hjælp dem gerne.

På plænen ved parkeringspladsen er der borde og bænke, hvor I kan spise medbragt mad. Der er også mulighed for at grille pølser m.m.

 

VORES BEDSTE TIP:
Hav god tid til jeres besøg, så I både kan nå tranens oplevelsessti, at gå på opdagelse inde i hytten og også komme en lille tur ud på nogle af stierne i Store Mosse.

HJEMMESIDE:
Store Mosse Naturum

ADRESSE:
Store Mosse Nationalpark
330 33 Hillerstorp

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 18′ 0.5004″
E 13° 55′ 45.5802″

ÅBNINGSTIDER:
Oktober-marts:
Søndage 11 – 17
April-maj og sept.:
Lørdag og søndag 11 – 17
Juni-august
Alle dage: 11 – 17

Print Friendly, PDF & Email