Markaryds Elgsafari


Drømmer I om at komme tæt på de nordiske skoves konge? Så tag på elgsafari ved Markaryd, blot et par timers kørsel fra København.

4 stjernerBilen triller stille ad den lille grusvej gennem granskoven. Børnene sidder som på nåle og stirrer ud gennem bilruderne. Glemt er alt om Nintendoen, dvd-filmene og skænderierne på bagsædet – nu er al opmærksomhed rettet mod elgene, som findes et sted derude mellem træerne.

Og pludselig er de der. I en lille lysning blot 5-10 meter fra bilen står skovens konge helt roligt og bemærker jer knapt nok. Efter at have beundret det 600 kilo tunge dyr og taget en masse billeder, kan I stille og roligt trille videre ad vejen, og måske spotte en hun-elg med sin kalv eller en ensom, ung elgtyr, der drikker ved bækken.

Oplevelserne er store – og tæt på – hos Smålandet Elgsafari ved Markaryd, og der er garanti for at spotte elge undervejs. Den tre kilometer lange skovvej gennem området bugter og snor sig gennem elgenes store indhegning, og hvis det mod forventning skulle ske, at I kommer hele vejen rundt uden at have spottet en eneste elg, så kan I bare tage turen en gang mere i stedet for at køre ud igen.

Som en lille ekstra bonus har Markaryd Elgsafari også en stor bisonindhegning, som I kan slå et smut ind i på turen rundt i skovområdet – men vores erfaring er dog, at det er elgene, der har klart den største tiltrækningskraft på børnene.

Hvis I ikke er i bil – eller bare gerne vil have en afslappet, guidet tur rundt blandt elgene – kan I også tage med Markaryd Elgsafaris eget tog gennem skoven. Toget kører en gang om dagen (der er dog flere daglige afgange i højsæsonen – se hjemmesiden for nærmere info) og kan have op til 75 passagerer med på den cirka 45 minutter lange tur.

Efter turen kan I hygge jer på Cafe Smålandet, som ligger på Smålandets gård. Det er et dejligt sted at få sig en is, en ko kaffe eller en lun vaffel – og i den nydelige butik i laden lige ved siden af kan I købe ALT, hvad hjertet begærer af elg-souvenirs.

VORES BEDSTE TIP:
Bare tag jer god tid. Selv om det godt kan føles lidt stressende at have flere biler holdende bagved, når I har spottet en elg inde mellem træerne, så er det altså helt OK at holde stille et stykke tid og kigge nærmere på den og få taget de billeder, I gerne vil have med hjem. Alle er kommet for at se på elge, så der er sjældent nogen sure miner over lidt ventetid ved de spændende dyr – og elgene bevæger sig sjældent ret meget rundt, så de næste i rækken skal nok også få mulighed for at kigge på dem.

HJEMMESIDE:
www.smalandet.se

ADRESSE:
Smålandet
Misterhult 2018
28591 Markaryd

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 56° 27′ 34″
E 13° 38′ 0″

ÅBNINGSTIDER:
Afhænger af sæsonen
Se hjemmeside

PRIS:
Se hjemmeside

PARKERING:
Gratis parkeringsplads lige ved Smålandets Elgsafari.

Print Friendly, PDF & Email