Skånes Dyrepark



Tag på opdagelse i de nordiske dyrs egen park! Blot en times kørsel fra København ligger Skånes Dyrepark – og der er rigeligt med oplevelser for hele familien til en dags udflugt.

5 stjernerI Skånes Dyrepark handler det udelukkende om de nordiske dyr – og det er vildt imponerende og tankevækkende for både store og små at opleve, hvor stort og rigt et dyreliv, vi egentlig har i Norden. Der er 75 forskellige arter i parken – blandt andet elge, oddere, vildsvin, bjørne, ulve, hjorte, sæler og losser. Parkens primære vandresti (cirka 3 kilometer) snor sig idyllisk gennem en skånsk skov og det giver nogle flotte rammer for de forskellige indhegninger, man kommer til undervejs. For vores vedkommende var det helt klart fodringen af losserne, der gjorde det største indtryk – man kan få lov til at komme ret tæt på de flotte dyr, mens de tager for sig af de kød, som parkens dyrepassere kommer med – og så er det også et hit at se sæl-fodringen. Parken er fyldt med små oaser, hvor man kan slå sig ned på en bænk eller et medbragt tæppe, og mange steder er der også fine legeområder til børnene.

Især naturlegepladsen og klatrebanen i nærheden af ugleburene skal I sætte lidt tid af til, hvis I har børn i alderen 3-12 år med. Her kan de virkelig få krudtet lidt af og prøvet deres kræfter. Parken har i øvrigt også sit eget udendørs vandland, så tag badetøjet med, hvis vejrudsigten lover godt vejr.

Alle gangstierne i Skånes Dyrepark er asfalterede, så det er ikke noget problem at have barne- eller klapvogn med. Af hensyn til parkens dyr er det dog ikke tilladt at have hund med. De mange picnic-områder gør det oplagt at tage mad med hjemmefra og der er fine grillpladser flere steder (man skal selv have kul med), og I kan selvfølgelig også købe mad, drikke og is i parken.

VORES BEDSTE TIP:
Husk at tjekke fodringstiderne, lige når I er kommet ind i parken. Der er skilte med dagens fodertider lige neden for bakken efter indgangen og det er sjovt at kigge på, når dyrene får mad.

HJEMMESIDE:
www.skanesdjurpark.se

ADRESSE:
Skånes Dyrepark
Jularp 150
243 93 Höör

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 55° 57′ 47.55″
E 13° 32′ 11.08″

ÅBNINGSTIDER:
Afhængigt af sæsonen (se hjemmeside)

PRIS:
Afhængigt af sæsonen (se hjemmeside)

PARKERING:
Stor, gratis parkeringsplads lige uden for parken.

Print Friendly, PDF & Email