Söderåsens Elgpark (Sydsverige)  


Vidste du, at du kan se elge i Sverige blot en times kørsel fra Øresundsbroen? Tag en tur til Söderåsens Älgpark, hvor der både er garanti for at se elge og for en god oplevelse for hele familien.

Elge i Söderåsens Elgpark

4 stjernerMange af os håber at se en elg, når vi tager til Sverige. Men vil du være helt sikker på, at du og børnene rent faktisk oplever skovens konge, skal I tage en tur i en svensk elgpark. Heldigvis findes der en park med elge blot en times kørsel inde i Sverige. Endda lige ved den fantastiske nationalpark Söderåsen, hvor elgene virkelig er i deres rette element: Söderåsens Älgpark ligger ud til Skäralid-dalen – “Skånes Grand Canyon” – med 60-90 m høje klippeskrænter ned til bækken, som løber i dalen.

Det er faktisk to danskere, Vivian og Morten, der sammen med deres svenske naboer står bag Söderåsens Älgpark. Parken åbnede i starten af 2021, så det er stadig en meget ny park – og parrets vision er at give gæsterne en fantastisk dag med dyrene, samtidig med at man nyder den skønne natur. Det kan virkelig bringe hele familien ned i gear at opleve nærkontakt med en elg efterfulgt af en kop kaffe eller saftevand og en kanelbulle eller is på det fine område med udsigt til Skäralid-dalen og Söderåsens skove.

Og nærkontakt med elgene er faktisk ikke en overdrivelse: Safarituren ind til de imponerende dyr foregår i vogne, som bliver trukket af en traktor. Det er kun muligt at besøge elgene inde i indhegningen ved at tage med på denne safaritur, så man kan ikke gå ind til dem selv eller køre i egen bil. På turen fortæller en guide om elgene, og under nogle stop inde i den store elg-indhegning får I mulighed for at fodre elgene med små kviste – en kæmpe oplevelse. Elgene er nysgerrige, så de kommer som regel hen til vognene og stikker hele hovedet ind (og bare rolig: det er helt ufarligt for både store og små).
Fodring af elge i Söderåsens Elgpark

Söderåsens Elgpark arbejder 100 procent på dyrenes vilkår, så det er fuldstændigt frivilligt fra elgenes side, om de vælger at komme hen til vognen, når I kommer forbi. Vivian og Morten tør dog godt godt give garanti for, at I ser en elg tæt på, når I kommer på besøg. De store dyr kommer næsten altid hen til vognene.

I Söderåsens Elgpark er næsten bygget i naturmateriale, sten fra området og træ fra skoven savet på det lokale savværk. Hylder og disk i butikken er ligeledes designet og hjemmebygget af store rustikke træplader.

Regn med cirka et par timer til jeres besøg (selve safarituren tager cirka 45-60 minutter). Vivian og Morten, der flyttede til området i 2016 for at bo midt i naturen, giver i øvrigt meget gerne tips til andre oplevelser i nærheden eller inspiration til en vandretur på Söderåsen. Vivian er endda uddannet guide til Nationalpark Söderåsen – og området er perfekt til en heldagsudflugt fra Danmark, en weekend eller ferie. 

VORES BEDSTE TIP:
Før eller efter safarituren er der mulighed for at handle souvenirs og lokale ting i butikken. Kaffe, kolde drikke, kanelbulle, muffins og is kan nydes på bænkområdet foran butikken eller ved gede-, hønse- og legeområdet. De afrikanske dværggeder er tamme og dem må man meget gerne gå ind til og klappe. Efter safarien er der ofte også lidt kviste tilovers, som børnene kan fodre gederne med – det er altid et stort hit.
Klappegeder i Söderåsens Elgpark

HJEMMESIDE:
soderasensmoosepark.com

ADRESSE:
Söderåsens Älgpark
Lierna 1371
26876 Kågeröd

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 56° 1′ 0.012
E 13° 5′ 59.999″

ÅBNINGSTIDER:
Afhænger af sæsonen
Se hjemmeside

PRIS:
Se hjemmeside

PARKERING:
Gratis parkeringsplads for parkens gæster lige ved Söderåsens Elgpark.

Print Friendly, PDF & Email