Getteröns Camping i Varberg


Anmeldelse: Et par kilometer uden for Varberg finder I Getteröns Camping. Med pladsens perfekte beliggenhed direkte ud til den svenske Kattegat-kyst kan hele familien bade fra sandstrande og solvarme klipper.

Hytter på Getteröns Camping

4 stjernerGetteröns Camping er en stor og veldrevet campingplads, som ligger direkte ud til havet på halvøen Getterö i det syd-vestlige Sverige. Pladsen ligger blot nogle få kilometer uden for Varberg, som I nemt kan komme ind til i bil eller på cykel – og så sejler de små, hyggelige både, Getteröbåtarne, også frem og tilbage mellem den lille havn på Getterö og Varberg centrum i højsæsonen. Turen tager cirka 7 minutter.

Godt udgangspunkt for oplevelser

Pladsen er en perfekt base for en ferie i det sydvestlige Sverige. Placeringen giver både mulighed for masser af oplevelser i lokalområdet (fx en tur ud til det fine vandfald i Albäck) eller lidt længere ture til fx Göteborg, lavpris-kæmpebutikken Ullared Gekås eller actionparken Kungsbygget Äventyrspark, som alle kan nås på cirka en times køretur. Og så skal man selvfølgelig heller ikke glemme pladsens herlige sandstrande og klippekyst, hvor hele familien kan boltre sig og gå på oplevelse dagen lang.

Klipper i "fjärde vik" ved Getteröns Camping

Vi boede i en af stedets mindre campinghytter (som koster cirka 900 SEK pr. overnatning i højsæsonen). Den var glimrende og havde en enkeltseng og en køjeseng. En “stuga”, som en hytte hedder i Sverige, er heldigvis noget, som findes på mange svenske campingpladser og er et fint alternativ til at sove i telt, hvis man ikke lige har en campingvogn og gerne vil tage en overnatning ved Varberg. Hytten havde rindende vand, komfur, køleskab, masser af strømstik og et glimrende sortiment af grej til madlavning m.m.

Faciliteter og wifi på Getteröns Camping

Toiletter og bade ligger centralt placeret på pladsen og er rene og pæne. Getteröns Camping er kontantfri, så I bruger bare et forudbetalt plastikkort, når I skal I bad – der bliver trukket 2 SEK for hvert halvandet minut, I bader. Vores datter på 9 kunne sagtens selv finde ud af at bruge systemet og det er dejligt at slippe for at rode med småmønter og poletter i badet. Der er trådløst internet på hele pladsen (det indgår i prisen), men vi oplevede dog, at det var svært at få et godt og stabilt signal.

Legeplads på Getteröns Camping

Af børnevenlige faciliteter på Getteröns Camping kan nævnes legeplads, børneklub med daglige aktiviteter, minigolf, petangue og så selvfølgelig strandene. Pladsen har pladser til 443 campingvogne, 23 campere, 19 telte og har deruover 23 hytter i forskellige størrelser. Både hytterne og de andre pladser ligger temmelig tæt sammen, men under vores besøg var der fredeligt og roligt på pladsen, så det var ikke noget problem. Hvis I rejser med telt, skal I dog vide, at teltpladserne nok er de dårligste pladser på Getteröns Camping og ligger tæt ud til de mest befærdede færdselsårer. I tilknytning til pladsen finder I et glimrende pizzaria og en velassorteret købmandsbutik med nybagt brød, kød, grøntsager, slik, is, shampoo og alle de andre ting, man kan få brug for på sin campingferie.

 

 

VORES BEDSTE TIP:
Lad være med at lade jer nøjes med den første strand, I møder, når I går ned til havet fra campingpladsen. Området består nemlig af hele fem fine vige (“vikar” hedder de på svensk), som hver især byder på forskellige bademuligheder – nogle af dem har broer ud i vandet, ved andre går I gennem finkornet sand for at tage en svalende dukkert i Kattegat. Går I til den anden side, kan I i stedet ligge jer til rette på de solvarme klipper eller slå jer ned i græsset. Der er masser af fine bademuligheder ved Getteröns Camping.

HJEMMESIDE:
www.getteronscamping.se

ADRESSE:
Getteröns Camping
Valvikavägen 3
432 93 Varberg
Sverige

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 6′ 59.727″
E 12° 12′ 49.52″

Print Friendly, PDF & Email