Kosta Lodge


Anmeldelse: Har I brug for overnatning i Kosta i hjertet af Smålands glasrige? Så er Kosta Lodge et alletiders sted for hele familien.

4 stjernerI udkanten af den lille smålandske by Kosta, som er kendt for sin fantastiske glasproduktion, finder I Kosta Lodge. Det er et rigtig hyggeligt alternativ til de lidt dyrere hoteller centralt i byen, og området omkring Kosta Lodge er som skabt til børn, der har brug for at koble af efter en dags oplevelser i Glasriget – to små søer, klippefremspring ved vandkanten, åbne plæner og små idylliske træbroer gør det til et spændende sted at gå på opdagelse. I 2015 blev stedet udbygget med en lille hytte-by, som består af 13 nye dobbelthytter, hvoraf en af dem endda har en bred trætrappe direkte fra hoveddøren og ned til en af dammene. Hvad mere kan man ønske sig? Vi var så heldige at få mulighed for at leje præcis denne hytte, og det var ikke meget af tiden, der blev brugt indenfor, for det var mere spændende at sidde med fødderne i vandet. De flinke folk på hotellet fortalte i øvrigt, at det er meningen, at man på sigt skal kunne fiske og fange krebs i dammene. Der er selvfølgelig også mulighed for at leje et hotelværelse – både hytter og værelser er udstyret med bad.

I (og udenfor) hovedbygningen er der gratis wifi, men det rækker desværre ikke helt hen til hytterne. Bor I på hotellet, indgår stedets glimrende morgenbuffet i prisen, og I kan selvfølgelig også købe det, hvis I bor i en af hytterne. Alle hytter har et veludstyret køkken, så der er også fine muligheder for at lave mad selv.

Fra Kosta Lodge er der cirka to kilometer til Kosta og Sveriges ældste glasværk. I Kosta kan børnene prøve glaspustning (sørg for at booke i forvejen), opleve dygtige glaspustere udøve deres håndværk, I kan gå på opdagelse i de mange glasbutikker og I kan bruge et par timer i det store Kosta Outlet, der både har tøj, friluftsudstyr, slik og meget, meget andet.

VORES BEDSTE TIP:
Hvis I bestiller hytte hos Kosta Lodge, så prøv at spørge efter “VIP-hytten” – det er den dobbelthytte, som har trappe lige ned til vandet. Det er altså bare en dejlig oplevelse at træde lige ud af hoveddøren i sin hytte og kunne gå de otte trin lige ned til vandkanten. Måske er I heldige, at den ikke er lejet ud endnu.

HJEMMESIDE:
www.kostalodge.se

ADRESSE:
Kosta Lodge
Stora vägen 2
Kosta

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 56° 50′ 0.286″
E 15° 24′ 2.641″

Print Friendly, PDF & Email