Kungsbygget Äventyrspark – ziplines og sommer-kælkebane i Sverige


I Kungsbygget Äventyrspark i Sverige, blot halvanden times kørsel fra Øresundsbron, er der actionfyldte oplevelser for hele familien. Sus ned ad bjerget i den sjove sommer-slædebane, svæv over trætoppene i en 740 meter lang zipline eller bliv skudt 25 meter op i luften i en elastik. Det er supersjovt – og der er garanti for masser af adrenalinsus!

Sommer-slædebane i Kungsbygget Äventurspark

4 stjerner “Weeeeeeeeeeeeeee!”, “Åh, hvor VILDT!”, “Uhhhhhhhh!”. Fra dét øjeblik, I ankommer til Kungsbygget Äventyrspark genlyder omgivelserne af begejstrede udbrud, når store og små samler mod til sig og prøver nogle af stedets fantastiske og nervepirrende aktiviteter. Allerede på parkeringspladsen gennemrives luften af den hidsige lyd fra de 670 og 740 meter lange ziplines, hvor modige børn og voksne suser med op til 85 kilometer i timen via en wire fra en platform højt oppe på Hallandsåsen kun hængende i en kropssele.

Se video af Kungsbygget Äventyrsparks ziplines her:

Det er dog den lidt mere fredelige sommer-slædebane (kaldet “sommarrodel”), der er stedets helt store hit. Den er en fantastisk oplevelse for både børn og voksne, for I bestemmer selv tempoet med en bremsepind i slæden. Lidt større børn kan sagtens køre selv, mens mindre børn (op til 13 år) kan køre med en voksen, hvis de helst vil det. Børn under 8 år skal køre med en voksen og personer over 13 år skal køre alene. Efter at I er blevet trukket op ad bakken på klassisk “skilift-manér”, snor banen sig hele 935 meter ned ad Hallandsåsen gennem skov og krat – og når I først lærer teknikken med at læne sig lidt til siden i svingene, går det som en leg… og vores erfaring er, at I kommer til at køre hurtigere og hurtigere. Det er virkelig sjovt.

I bør være opmærksom på, at der stort set altid opstår køer ved slædebanen i højsæsonen – vi ventede i kø i næsten en time på at prøve den midt i juli. De andre aktiviteter trækker sjældent nogen kø af betydning.

Se video af Kungsbygget Äventyrsparks slædebane her:

Adgangen til parken er i øvrigt ganske gratis – I betaler ganske enkelt med Kungsbygget Äventyrsparks billetter for de aktiviteter, I prøver. Priserne ved vores besøg i 2019 var 60 SEK (1 billet) for en tur i kælkebanen og 180 (3 billetter) for en tur med zipline. Det kan måske lyde lidt dyrt, men det er absolut alle pengene værd. For 1 billet kan I også give den gas i en halv time på de velholdte cykler i stedets mountain bike-park eller prøve kræfter med at komme til tops i det 15 meter høje klatretårn. For 2 “Bungy Rocket”-billetter (til 70 SEK pr. stk i 2019) kan I få lov at prøve at blive spændt op i et elastiktårn og skudt 25 meter op i luften på under 2 sekunder. Vores ni-årige datter samlede mod sig og prøvede “Bungy Rocket” i slutningen af vores besøg – og hun taler stadig om oplevelsen. Der er for alvor fuld knald på.

Samtlige aktiviteter i parken er udendørs (og kører i al slags vejr), så tag regntøj/skiftetøj med, hvis vejrudsigten tyder på regn. I kan købe både mad, is og drikke i parken, men kan også sagtens tage mad med hjemmefra.

Det er ikke en park for de alleryngste – men hvis I har børn og unge, der elsker fart og vilde udfordringer, så er Kungsbygget Äventyrspark et helt sikkert hit.

VORES BEDSTE TIP:
For at undgå de lange køer ved kælkebanen skal I sørge for at komme enten lige ved åbningstid eller i de sidste timer, inden parken lukker.

HJEMMESIDE:
www.kungsbygget.com

ADRESSE:
Kungsbygget Äventyrspark
Kungsbygget 44
312 98 Våxtorp

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 56° 22′ 59.988″
E 13° 7′ 59.988″

ÅBNINGSTIDER:
Afhængig af sæsonen (se hjemmeside)

PRIS:
Prisen på billetter oplyses på hjemmesiden (se hjemmeside)

PARKERING:
Stor, gratis parkeringsplads lige ved Kungsbygget Äventyrspark.

Print Friendly, PDF & Email