Scandic Hasselbacken. Hotel i Stockholm


Anmeldelse: Er I til storbyferie kombineret med sjove aktiviteter og dejlig afslappet luksus? Så finder I ikke et meget bedre hotel i Stockholm centrum end Scandic Hasselbacken på øen Djurgården.


4 stjernerNogle af Stockholms største og mest børnevenlige turistattraktioner finder I på øen Djurgården: Forlystelsesparken Gröna Lund, det imponerende Vasa-museum, alle de eksotiske dyr i Aquaria Vattenmuseum, koncerthuset Circus Circus og naturligvis også frilandsmuseet Skansen. Centralt placeret i forhold til alle disse attraktioner ligger hotel Scandic Hasselbacken – og det er svært at forestille sig et mere oplagt udgangspunkt for nogle dejlige dage i Sveriges hovedstad.

Hotellet hører til blandt de ældste og mest traditionsrige i Stockholm, og hvis du synes, at navnet lyder en anelse bekendt, så er der nok noget om det: Det var lige præcis på dette sted, at de populære hasselback-kartofler blev opfundet for mange, mange år siden, dengang Hasselbacken fungerede som toprestaurant og kokkeskole for landets unge, lysende madtalenter.

Som en del af Scandic-kæden fremhæver også hotel Hasselbacken sig som værende meget børnevenligt – og der er da også både balloner i receptionen, regelmæssig underholdning med Scandics maskot og et lille legerum med fjernsyn i tilknytning til restauranten. Børnemenuen på restauranten er sammensat i samarbejde med tv-kokken Jamie Oliver, og det ser på papiret også ganske godt ud. Vores erfaring var dog desværre (faktisk som det eneste negative ved vores ophold på Hasselbacken), at der ganske enkelt er så travlt ved aftenserveringen, hvor selskaber fra hele Stockholm kommer for at nyde aftensolen og stemningen på Djurgården, at stedet glemmer sit fokus på børnene. Vi måtte vente i over en halv time (og det er lang tid, når voksenserveringen endda når at ankomme i mellemtiden) på en hjemmekomponeret pizza fra Jamie Olivers børnemenu – og da den ankom, var den fuldstændigt overlæsset med ost, selv om vores pige specifikt havde frabedt sig dette. Da vi havde ventet en halv time mere på den nye pizza, som vi blev lovet, var vores ellers tålmodigt ventende pige så træt og sulten, at vi bad om regningen og forlod restauranten for at gå ud for at finde noget andet. Måske var vi bare uheldige, men vores indtryk var dog, at hele aftensetuppet i restauranten – trods gode intentioner med en særlig børnemenu – kommer til at virke for eksklusivt og at tjenerne stort set kun har fokus på de store, “fine” selskaber. Jeg behøver vel næppe nævne, at vi fandt et andet sted at spise den efterfølgende aften.

Resten af tiden på Hasselbacken stødte vi dog kun på dejligt, imødekommende personale, som tog sig tid til at spørge vores seks-årige pige, hvad hun havde oplevet og til at kigge begejstret på hendes hjembragte souvenirs fra Stockholm. Værelserne på hotellet er store og rummelige og holdt i en klassisk stil. Hasselbacken er en dejlig base at komme hjem og slappe af på, når man har tilbragt en lang dag i Sveriges hovedstad. Der er gratis, trådløst internet og stedet store morgenmadsbuffet med alt, hvad hjertet kan begære, er som altid på Scandics hoteller en dejlig måde at starte dagen på. Prisniveauet for værelserne er i den højere ende, men der er slet ingen tvivl om, at I både kvalitetsmæssigt og beliggenhedsmæssigt får valuta for pengene.

loading map - please wait...

Scandic Hasselbacken - Stockholm 59.325141, 18.098991 Scandic Hasselbacken

VORES BEDSTE TIP:
Lad bilen stå, når I er ankommet til Hasselbacken. Først og fremmest er det supernemt at komme ind i byen med sporvognen, som afgår blot et stenkast fra hotellet – og for det andet ligger de mest oplagte attraktioner for børnefamilier stort set lige uden for den lille park, der omgiver Hasselbacken. Endelig er kampen om de ganske få parkeringspladser i området så intens, at I bestemt ikke kan være sikre på at finde et sted at parkere bilen, når I kommer tilbage.

HJEMMESIDE:
www.scandichotels.com/hasselbacken

ADRESSE:
Hotel Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20
100 55 Stockholm

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 59° 19′ 30.5076″
E 18° 5′ 56.3676″

Print Friendly, PDF & Email