Nils Holgerssons Verden


Et lille stykke uden for Vimmerby finder I en rigtig hyggelig familiepark, som er bygget op om Selma Lagerlöfs dejlige børnebog ”Nils Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige”.

4 stjernerVimmerby og omegn er spækket med aktiviteter og oplevelser for store og små – og en af de nyeste af slagsen er Nils Holgerssons Verden (Nils Holgerssons Värld), som er bygget op om Selma Lagerlöfs fortælling om drengen Nils Holgersson. Helt kort fortalt bliver Nils (som hedder Nils Holgersen på dansk) forvandlet til en lille nisse, der kan tale med dyr og på ryggen af en gås tager han på en forunderlig rejse gennem alle Sveriges forskelligartede landskaber og kulturer.

Den helt store visuelle oplevelse i forlystelsesparken er da også ”Lille Sverige” – et imponerende miniatureland, som møjsommeligt er bygget op med prisværdig nøjagtighed til at ligne Sverige i slutningen af 1800-tallet. Alle huse, kirker og andre bygninger er lavet i størrelsen 1:3, hvilket – med lidt hjælp fra fantasien – giver fornemmelsen af at kigge ned fra gåsens ryg sammen med Nils Holgersson. Det er en god ide, og det er rigtig flot lavet.

Mens forældrene sikkert kan kigge længe på de mange miniaturehuse, er der nok andre ting, der trækker mere hos børnene: I Nils Holgerssons Verden kan I fx prøve laserskydebanen, den fine minigolfbane, en gåtur inde i en kæmpe badebold på vandet eller hvad med Sveriges største gokart-bane med pedaldrevne biler? Både børn og voksne kan give den gas på fint anlagte grus- og asfaltveje, og den 6.000 kvadratmeter store bane sikrer, at det hele ikke ender i én stor trafikprop, selv om parken byder på over 100 gokarts.

Den helt store attraktion i parken er dog de to eventyrbaner – forhindringsbaner fra træ til træ højt over jorden. På den korte bane klatrer man højst 3,5 meter op i luften, mens den lange bane går fra 3,5 til 9 meters højde, og faktisk også passerer hen over landevejen ved parkeringspladsen uden for parken. Eventyrbanerne er en øvelse i balanceevne, styrke og koordination (og så selvfølgelig i at overvinde sin højdeskræk, hvis man har en snert af det) og med en samlet længde på 250 meter og 15 forskellige forhindringer undervejs er der rigeligt med udfordringer til både store og små. Selv om man helt sikkert kommer til at mærke suset i maven undervejs, så er alle deltagere sikret hele vejen rundt med både hjelme og med kabler, der sidder godt fast i banens stålwirer.

Vores seksårige pige havde en instruktør med sig hele vejen gennem den lille bane – og da turen var slut, insisterede hun på også at prøve den store. Selv om hendes ben rystede lidt undervejs, så var det en KÆMPE oplevelse for hende at komme hele vejen igennem, og det var en superstolt pige, der tog videre på eventyr i parken efter dén udfordring.

Når de vilde udfordringer er prøvet, findes der også et fint klatrenet med kig over miniature-Sverige, cykelbåde og en dejlig legeplads, hvor der er fri leg med sand og vand.

Selv om man godt nogle steder kan se, at Nils Holgerssons Verden stadig er en ganske nyopført forlystelsespark, hvor der stadig bliver finpudset og tilføjet nye ting, er det et dejligt sted for hele familien. I kan sagtens have barne- eller klapvogn med – og hunde er også velkomne. Når entreen er betalt, er alle aktiviteter gratis. I må gerne medbringe madkurv hjemmefra, men det er også muligt at købe forskellige former for fast food, is, kaffe og sodavand i parken.

loading map - please wait...

Nils Holgerssons Verden 57.733120, 15.760269 Nils Holgerssons Verden

VORES BEDSTE TIP:
Selv om I sagtens kan få masser af glæde af parken uden at have læst Selma Lagerlöfs ”Nils Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige” hjemmefra, så vil vi alligevel anbefale at gøre det. Både fordi det er en rigtig god historie – og fordi den giver masser at tale om i miniaturelandet. Og så skal vi selvfølgelig heller ikke glemme: Prøv eventyrbanen mellem træerne… det er en stor oplevelse.

HJEMMESIDE:
www.nilspark.se

ADRESSE:
Nils Holgerssons Verden
Käbbo 110
59080 Södra Vi

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 43′ 59.2314″
E 15° 45′ 36.9678″

ÅBNINGSTIDER:
Se hjemmeside

PRIS:
Se hjemmeside

PARKERING:
Stor, gratis parkeringsplads lige uden for parken.

Print Friendly, PDF & Email