Gröna Lund


En af Sveriges ældste og mest kendte familieattraktioner er Gröna Lund – den langt over 100 år gamle forlystelsespark, som ligger smukt på øen Djurgården midt i Stockholm.

4 stjernerI er ikke i tvivl, når I når frem til Gröna Lund: Skrigene fra de tre store rutsjebaner, musikken fra karrusellerne og boderne samt den umiskendelige duft af popcorn og pølser er klare tegn på, at her er sjovt og dejligt for alle, der kan lide rigtigt tivoli og fede forlystelser. Der er masser af ting at prøve i Gröna Lund (eller ”Grönan” som stedet også bare kaldes i folkemunde), som byder på over 30 kørende forlystelser samt et hav af forskellige boder med konkurrencer, slik og mad. Alle forlystelser er tydeligt markeret med mindstehøjde og besked om, hvorvidt børnene må køre alene, og selv om de vildeste/største/hurtigste forlystelser selvfølgelig henvender sig til de større børn, så er der også rigeligt med ting at prøve for de mindre.

Gröna Lund, der blev grundlagt i 1883, er en klassisk, gammel forlystelsespark i stil med Tivoli i København og det er en hyggelig blanding af gamle træboder og blinkende, hæsblæsende nye forlystelser. Selve parken er relativt lille sammenlignet med andre forlystelsesparker, hvilket skyldes dens beliggenhed, der forhindrer udvidelser. Derfor kan parken også godt komme til at virke lidt overrendt på de mest populære dage (især på koncertaftenerne, hvor ganske store, internationale bands ofte optræder kan der være tryk på), men det er nok ikke meget anderledes end vores eget Tivoli.

Vær opmærksom på, at I af sikkerhedsmæssige årsager ikke må have tasker/rygsække med i de fleste af forlystelserne. Der findes dog opbevaringsbokse rundt om i Gröna Lund, hvor I for 20 svenske kroner kan låse jeres ting inde i kortere eller længere tid. Man kan sagtens have mad med hjemmefra og der er fin mulighed for at spise det på parkens bænke eller græsplæner. Lige som alle andre forlystelsesparker rummer Gröna Lund dog naturligvis også masser af muligheder for at købe mad i alskens varianter.

I må gerne tage barnevogn/klapvogn med ind, men det kan dog være lidt besværligt at få dem fra den ene del af Gröna Lund til den anden, fordi adgangen sker via en trappe.

Gröna Lund er en dejlig forlystelsespark, som hele familien sagtens kan bruge en hel eftermiddag og aften i.

VORES BEDSTE TIP:
Det kan godt være uoverskueligt at få overblik over alle forlystelserne, når I først står i Gröna Lund – så slå et smut forbi parkens hjemmeside, hvor der er en god guide. Her vil vi især anbefale ”højdemåleren”, hvor I sammen kan indtaste børnenes højde og allerede på forhånd se, hvilke forlystelser de er høje nok til at prøve.

HJEMMESIDE:
www.gronalund.com

ADRESSE:
Gröna Lund
Lilla Allmänna Gränd 9
Stockholm

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 59° 19′ 28.3116″
E 18° 5′ 49.0992″

ÅBNINGSTIDER:
Se åbningstider her.

PRIS:
Se priser her.

PARKERING:
Antallet af parkeringspladser på øen Djurgården, hvor Gröna Lund ligger, er særdeles begrænset – og med jævne mellemrum er trafikken til øen helt spærret. Kommer I i bil, er det letteste at parkere, før I når broen til Djurgården. Herfra kan I spadsere til Gröna Lund eller tage med sporvognslinje 7, som standser lige ved døren (stoppestedet hedder Liljevalchs/Gröna Lund).

Print Friendly, PDF & Email