Flatenbadets Stugor & CampingAnmeldelse: Ved en lavvandet sandstrand ligger Flatenbadets Stugor & Camping – perfekt til overnatning ved High Chaparral. En hyggelig og børnevenlig campingplads, som er et rigtig godt udgangspunkt for ture i Småland og en oplagt mulighed for et besøg i High Chaparral. Camping i Sverige har aldrig være hyggeligere.

4 stjernerFlatenbadets Camping i Småland er en dejlig campingplads, som ligger direkte ud til den dejlige badesø Flaten i Småland. Pladsen ligger tæt på western-forlystelsesparken High Chaparral, klods op ad nationalparken Store Mosse – og så naturligvis direkte ud til en herlig, lavvandet sandstrand, hvor hele familien kan boltre sig dagen lang, når vejret er godt.

Vi boede i en af stedets større campinghytter (som koster 670 SEK pr. overnatning i højsæsonen), og den var af en fin standard. En hytte – eller “stuga”, som det hedder i Sverige – er et dejligt luksuriøst alternativ til at sove i telt, hvis man ikke lige har en campingvogn med på ferien og gerne vil tage en overnatning ved High Chaparral. Som det gælder på de fleste svenske campingpladser, er hytterne uden toilet og bad og kun med et minimalt køkken, så man må bruge pladsens fællesfaciliteter, når man skal vaske op, lave større måltider eller gå i bad (poletter til brusebad indgår i prisen for at bo på pladsen). Det fungerer helt fint og ungerne synes, at det er hyggeligt. Der er i skrivende stund ikke adgang til trådløst internet, men ejerne oplyser, at der kommer wi-fi på Flatenbadets Stugor & Camping fra 2019-sæsonen og at netværket vil dække hele pladsen.

Flatenbadets Camping drives af Håkan og Liisa Wiklund. De er et par rare og hjælpsomme mennesker og de har store ambitioner for pladsen, som de overtog i efteråret 2017. De virker meget vellidte blandt både gæster og i lokalsamfundet og de er i gang med et stort og ambitiøst projekt med at opgradere alle pladsens faciliteter – i samarbejde med kommunen har de fx etableret en fin badebro. Det er rart at opleve, at de virkelig brænder for at give gæsterne en god oplevelse. Parret driver en kiosk, som både byder på slik, is, drikkevarer og en lille café med hjemmelavet mad. Spørg dem endelig til råds, hvis I har brug for et tip til en tur eller hjælp til noget på pladsen.

Af børnevenlige faciliteter på Flatenbadets Camping kan nævnes legeplads, minigolf, kanoudlejning og så selvfølgelig badestranden. Pladsen har et pænt udvalg af både store og små 4-personers hytter (det er køkkenfaciliteterne, der er forskellen på dem) – og så kan I naturligvis også vælge at bo i telt eller campingvogn, hvis I har brug for en overnatning ved High Chaparral.

 

VORES BEDSTE TIP:
Hvis I vil have rigtig glæde af søen, så skal I besøge Flatenbadets Camping fra midt i juli til midt i august, når den svenske sommer har varmet vandet lidt op. Book hytter i god tid. Placeringen tæt på westernbyen High Chaparral gør Flatenbadets Camping til en populær base i området.

HJEMMESIDE:
www.flatenbadetscamping.se

ADRESSE:
Flatenbadets Stugor & Camping
Uppebo
330 33 Hillerstorp

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 21′ 29.2458″
E 13° 55′ 51.0666″

Print Friendly, PDF & Email