Astrid Lindgrens Verden


Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby er hele turen fra Danmark værd. Parken med de elskede personer og figurer fra bøger, film og tv er fyldt med små og store oplevelser til mindst en hel dags besøg.

5 stjernerPippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Rasmus på farten, Madicken og Karlsson på taget og mange, mange flere. De er der alle sammen – og Astrid Lindgrens Verden (Astrid Lindgrens Värld) i Vimmerby er en drøm for både store og små, der har stiftet bekendtskab med Astrid Lindgrens elskede historier i bøger eller på film.

Parken er bygget op i små, tematiserede områder, således at I fx først kommer til vejen, hvor ”Lotte fra Ballademagergade” bor (og det er faktisk her, de filmede serien, så alt ser fuldstændigt som i fjernsynet. Serien kaldes i øvrigt også “Lotte fra Spektakelmagergade”, når den sendes på DR Ramasjang) og derfra kan I gå rundt i parken, som I har lyst. Overalt i Astrid Lindgrens Verden møder I figurerne fra bøgerne, og selv om parken er en af Sveriges mest populære attraktioner og der er mange besøgende, havde vi faktisk hele tiden oplevelsen af at have god plads omkring os og stemningen er dejligt børnevenlig: Vores seks-årige nåede at sidde sammen med Ronja og Birk ved en søbred og lave både af bark, spytte langspyt med Madicken og lede efter en ’spunk’ ved Villa Villekulla sammen med Pippi og en stor flok andre børn.

Selv om alle shows foregår på svensk og figurerne rundt om i parken i sagens natur også taler svensk, så føles hele oplevelsen så ægte og autentisk, at det ikke betyder ret meget. De enkelte shows og optrædender rundt om i parken tager udgangspunkt i højdepunkter fra Astrid Lindgrens bøger, film og tv-serier, som mange børn allerede kender i forvejen, hvis de har fået læst bøgerne højt eller har set film/serier i fjernsynet – men vi kunne fornemme, at det (i hvert fald for vores ældste på seks) var godt, at vi sad ved siden af og hviskede et par stikord til hende undervejs. Det kan man dog heldigvis også sagtens gøre, uden at det forstyrrer alle de andre tilskuere.

Astrid Lindgrens Verden er et dejligt – og stort – sted for hele familien! Sæt mindst en hel dag af til besøget, og sørg for at skaffe jer et overblik over parkens dagsprogram allerede hjemmefra eller i hvert fald ved dagens start. Dagens forestillinger kan ses på parkens hjemmeside og i den velkomstfolder, I får ved indgangen. Lad endelig være med at prøve at nå rundt til alle forestillinger, men udvælg jer nogle få, som I har lyst til at se. Det gælder for så vidt også, selv om I vælger at tilbringe to dage i parken, for det er virkelig en rigtig stor del af oplevelsen bare at gå rundt i parken og opleve stort og småt. Af udvalgte forestillinger vil vi anbefale Emil fra Lønneberg i det nybyggede Katthult-område, Ronja Røverdatter (både forestillingen i løbet af dagen OG slutforestillingen), Madicken og så selvfølgelig Pippi Langstrømpe. Da vi besøgte parken var det faktisk kun ”Karlsson på Taget”, som skuffede – det var en meget snakkende og rodet forestilling, som i hvert fald min datter (og også en del svenske børn) ikke kunne interessere sig for i ret lang tid.

I kan sagtens have barnevogn med hele vejen rundt i parken, men vær opmærksom på, at I som oftest ikke kan have den med ind til forestillingerne, selv om de alle foregår på friluftsscener – de fleste shows er simpelthen så populære, at der ikke er plads. Der er masser af muligheder for at købe rigtig god mad til både børn og voksne i parken, og I kan naturligvis også medbringe jeres egen (der er også grillpladser). I kan også have jeres hund med i parken.

 

VORES BEDSTE TIP:
Hvis ungerne ikke kender så meget til Astrid Lindgrens historier endnu, så læs endelig nogle af dem hjemmefra eller tjek, om der bliver vist Pippi, Emil eller Ronja Røverdatter på Ramasjang. De fleste Astrid Lindgren-film og -serier findes også på dvd i mange supermarkeder. Det er en stor del af oplevelsen for børnene at møde figurerne fra bøgerne i ”virkeligheden” og da alle shows er på svensk, er det også godt, hvis historierne er lidt velkendte på forhånd.

HJEMMESIDE:
www.alv.se

ADRESSE:
Astrid Lindgrens Värld
598 85 Vimmerby

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 40′ 26.69″
E 15° 50′ 34.39″

ÅBNINGSTIDER:
Afhænger af sæsonen (se hjemmeside)

PRIS:
Se hjemmeside

PARKERING:
Kæmpe parkeringsplads i forbindelse med parken. Parkering koster 40 SEK.

Print Friendly, PDF & Email