Vandfaldet i Albäck


Vandfaldet i Albäck er en lille, skjult perle – og et alletiders sted at gå på opdagelse i naturen for både store og små.

Vandfaldet i Albäck (foto: Malin Arnesson).

4 stjernerNogle gange bliver man bare lidt overrumplet. Der er intet på vej hen til vandfaldet i Albäck (ja, det hedder det altså bare), der antyder, at I er på vej til den fineste naturoplevelse. Vi faldt ved et tilfælde over en lokal omtale af “Vattenfallet i Albäck”, og besluttede os for at besøge det. Selv om det ligger ganske tæt på hovedvej 41 mellem Varberg og Borås, er der ingen skilte, der peger jer derind, så I må altså stole på GPS’en, når den i en blød kurve på vejen peger jer ind ad en grusvej op til nogle spredte huse og gårde.

Vandfaldet ligger faktisk på privat grund, men ejeren af den nærliggende gård byder interesserede besøgende velkommen. Faktisk har han indrettet en fin plads ved vejen, hvor I kan parkere bilen. Den lille p-plads finder I for foden af bakken ved vejens slutning, lige når I har kørt forbi gården. Ved parkeringspladsen krydser I en lille å, drejer til højre i skoven og så finder i vandfaldet 150-200 meter inde. Bare gå efter lyden.

Kommer I på en regnvejrsdag eller vinter/forår/efterår, så tag godt fodtøj på, da der godt kan blive mudret i skovbunden for foden af faldet.

Vandfaldet i Albäck. Foto: Rasmus Udsholt

Albäck vandfald ligger et lille stykke inde i åben skov, der er fin til en lille vandretur – og I kan sagtens have hund med. Fra vandfaldets fod kan I kigge op på vandet, der strømmer ud over klipperne 8-10 meter oppe. Vi besøgte faldet på en varm sommerdag, hvor det ikke havde regnet i flere uger – og så er vandmængden ret begrænset. Kommer I efter en god omgang regnvejr eller forår/efterår vil I virkelig opleve et bredt og brusende vandfald.

Husk at I er på privat grund, så tag det stille og roligt og parkér på den plads, der er indrettet til formålet. Det er dejligt, at vi kan få lov til at komme forbi en så spektakulær naturoplevelse, selv om den faktisk ligger i en families baghave.

VORES BEDSTE TIP:
Har I mod på det, så får I det maksimale ud af besøget ved at kravle op til toppen af vandfaldet. Det kan både små og store gøre uden de helt store anstrengelser. Især om sommeren – når vandmængden er begrænset – er der deroppe det fineste område med små bække, flade klipper og fine, naturlige stenbroer over det klare vand, der strømmer fra søerne længere oppe i bakkerne.

ADRESSE:
Albäck 3
430 20 Veddige
Sverige

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 18′ 2.862″
E 12° 23′ 50.963″

ÅBNINGSTIDER:
Vandfaldet kan besøges året rundt.

Billedet øverst i denne artikel er taget af fotograf Malin Arnesson fra Varberg i marts 2019 – vi har fået lov at låne det, da der ikke var ret meget vand i vandfaldet, da vi besøgte Albäck i juli 2019. Se flere af hendes billeder fra vandfaldet i Albäck (og andre flotte fotos) her på hendes hjemmeside: http://www.malinarnesson.com/home/2019/3/18/albck

Print Friendly, PDF & Email