Eklundsnäs Bad & Camping ved Stockholm


Anmeldelse: Camping ved Stockholm – det finder I på Eklundsnäs Camping ved Södertälje. Selve campingpladsen og faciliteterne er ikke noget at råbe hurra for, men placeringen ned til søen Måsnaren er fantastisk – og så ligger pladsen i fin køreafstand til Stockholm.


3 stjernerLad det være sagt med det samme: Eklundsnäs Camping i Södertälje er ikke et luksusresort. Der er ingen tvivl om, at mulighederne for at drive en dejlig campingplads er til stede – men faciliteterne er ikke i top. Det skal I dog ikke lade jer skræmme helt væk af, for omgivelserne taler alligevel for at tage et par dage på pladsen og nyde naturen, de små sandstrande og slappe af på klipperne, der skærer ud i søen Måsnaren. Samtidig kan I komme ind til Tom Tits Experiment i Södertälje på ganske kort tid – og med blot 40 kilometer ind til det centrale Stockholm kan Eklundsnäs også være en fin base, hvis I ikke ønsker at bo inde i selve hovedstaden. I kan leje en af pladsens hytter (de findes i flere forskellige størrelser og alder) eller bo i telt eller campingvogn.

Under vores ophold fik vi lidt et indtryk af, at indehaverne kæmper lidt med at få genrejst campingpladsen igen efter en periode med nedgang. Baderummet var ganske råt (med flere kontakter og installationer, der ikke virkede), og vores hytte virkede en del mindre velholdt end på fx Flatenbadets Camping, som tilbyder stort set samme indkvartering. Det helt store problem for pladsen i forhold til fx at tilbringe en hel uge på stedet er dog nok, at den for det første også fungerer som offentlig badestrand/park for ungdommen fra de nærmeste boligkvarterer i Södertälje og samtidig (i hvert fald under vores besøg) bebos af en ganske stor flok østarbejdere i skurvogne og campingvogne. Samlet giver det en masse trafik af gående og lidt rastløse mennesker, der driver frem og tilbage på området.

Men kan man acceptere ovenstående forbehold, så er Eklundsnäs Camping et fint og billigt sted. Søen Måsnaren ligger lige neden for pladsens store græsplæner, og den indbyder til leg og badeture, når vejret tillader det. Der er et par fine legepladser ned til søen, og et lille stykke henne ad stranden findes der også en badebro. Har I lyst til at fiske, så kan I gå ud på klippeskærene og prøve jeres held med prop og krog eller med en spinner. I kan købe fiskekort i campingpladsens butik, hvor I i øvrigt også kan købe mad, slik, drikkevarer og de mest basale ting til campinglivet.

Eklundsnäs vinder på sin natur og placering tæt på Stockholm. Bliver der strammet lidt op på faciliteternes kvalitet og lukket lidt mere af på området, så man ikke få følelsen af at opholde sig på et befærdet hovedstrøg, så kan det blive et rigtig dejligt sted.

loading map - please wait...

Eklundsnäs Bad & Camping 59.168560, 17.593174 Eklundsnäs Bad & Camping

VORES BEDSTE TIP:
Tag jeres aftensmad eller morgenmad med ud på klippeskæret lige neden for hovedbygningen, hvis vejret er til det. Det er fantastisk smukt at sidde og nyde maden eller bare en kop kaffe med kig ud over Måsnaren.

HJEMMESIDE:
www.eklundsnas.se

ADRESSE:
Eklundsnäs Bad & Camping
Eklundsnäsbadet
151 66 Södertälje

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 59° 10′ 6.8154″
E 17° 35′ 35.4264″

Print Friendly, PDF & Email