Vimmerby Adventure


Et lille stykke uden for Vimmerby finder I en familiepark, som fra starten var bygget op om Selma Lagerlöfs børnebog ”Nils Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige”. I de seneste år har parken ændret navn til Vimmerby Adventure (tidligere hed den Nils Holgerssons Verden) og fokuserer nu på ekstreme oplevelser i flotte omgivelser.

4 stjernerVimmerby og omegn er spækket med aktiviteter og oplevelser for store og små – og en af de nyeste af slagsen er Vimmerby Adventure (tidligere “Nils Holgerssons Värld”).

Den visuelle oplevelse i forlystelsesparken er ”Lille Sverige” – et imponerende miniatureland, som møjsommeligt er bygget op med prisværdig nøjagtighed til at ligne Sverige i slutningen af 1800-tallet. Det er en god ide, og det er rigtig flot lavet.

Mens nogle forældre og bedsteforældre sikkert kan kigge længe på de mange miniaturehuse, er der nok andre ting, der trækker mere hos børnene: I Vimmerby Adventure findes der 8 baner, hvor I kan klatre højt oppe i trætoppene, en “sort bane” i hele 18 meters højde og klatrebaner for mindre børn.

Banerne er en øvelse i balanceevne, styrke og koordination (og så selvfølgelig i at overvinde sin højdeskræk, hvis man har en snert af det) og med en samlet længde på 1.500 meter og masser af forhindringer undervejs er der rigeligt med udfordringer til både store og små. Selv om man helt sikkert kommer til at mærke suset i maven undervejs, så er alle deltagere sikret hele vejen rundt med både hjelme og med kabler, der sidder godt fast i banens stålwirer.

Vores seksårige pige havde en instruktør med sig hele vejen gennem den lille bane – og da turen var slut, insisterede hun på også at prøve en større. Selv om hendes ben rystede lidt undervejs, så var det en KÆMPE oplevelse for hende at komme hele vejen igennem, og det var en superstolt pige, der tog videre på eventyr i parken efter dén udfordring.

Selv om man godt nogle steder kan se, at Vimmerby Adventure stadig er en nyopført forlystelsespark, hvor der stadig bliver finpudset og tilføjet nye ting, er det et dejligt sted for hele familien. I kan sagtens have barne- eller klapvogn med – og hunde er også velkomne, så længe de er i snor. Det er ganske gratis at komme ind, for I betaler bare for de aktiviteter, I prøver. I må gerne medbringe madkurv hjemmefra, men det er også muligt at købe forskellige former for fast food, is, kaffe og sodavand i parken.

HJEMMESIDE:
www.vimmerbyadventure.com

ADRESSE:
Vimmerby Adventure
Käbbo 110
59080 Södra Vi

KOORDINATER TIL BIL-GPS’EN:
N 57° 43′ 59.2314″
E 15° 45′ 36.9678″

ÅBNINGSTIDER:
Se hjemmeside

PRIS:
Se hjemmeside

PARKERING:
Stor, gratis parkeringsplads lige uden for parken.

Print Friendly, PDF & Email